- DZIEŃ 1 2022.10.18
- DZIEŃ 2 2022.10.19
Zrównoważone rolnictwo i kryzys żywnościowy
18 października 2022 • 12:00
-13:30 • Sala konferencyjna 23
Sesja tłumaczona symultanicznie PL / EN
Sesja transmitowana online
Tematyka
Żywić społeczeństwo, dbać o środowisko – nowe cele rolnictwa, produkcji i dystrybucji. Hodowla przemysłowa – jak ograniczać emisje metanu? Zielone technologie i innowacje – przykłady. Rolnictwo szuka dróg do bioróżnorodności. Farmy przyszłości w miastach. Wspólna Polityka Rolna UE 2023-2027 a Europejski Zielony Ład i strategia „Od pola do stołu" – założenia, uwarunkowania, wyzwania. Bezpieczeństwo żywnościowe w czasach niepokojów i zawirowań geopolitycznych.
Retransmisja sesji
Prelegenci
dyrektor, Biuro Łącznikowe Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) z Unią Europejską i Belgią